Sunne oppskrifter

Fullkornspasta med kjøttsaus

Dette trenger du: (4 porsjoner)

600g karbonadekjøttdeig (jeg brukte kyllingkjøttdeig, det var like godt)
1 ss olje
1 løk
2 gulrøtter
1 boks hakkede tomater
3 ss tomatpuré
1 ss hakket basilikum
Salt og pepper

Slik gjør du:

Brun kjøttdeigen i en stekepanne med olje. Finhakk løk og gulrot og tilsett i kjøttdeigen sammen med boks tomater, tomatpure, smak til med salt og pepper. Dryss over basilikum. Server kjøttsausen med Fullkornsspagetti og salat.

Pølsesuppe

Dette trenger du: (4 porsjoner)

400g lettpølser (jeg brukte go' og mager)
4 poteter
1/2 kålrot
3 gulrøtter
1 persillerot
1/4 purreløk
12 dl vann
2-3 ts buljongpulver

Slik gjør du:

Rens og skrell grønnsakene og skjær dem i terninger. Kok opp vann og buljong og tilsett grønnsakene. La dem koke i 5-10 minutter. Skjær pølsene i tynne skiver og tilsett pølsebitene på slutten av koketiden. Server suppen med ferskt brød.

Fullkornswraps med svinekjøttdeig

Dette trenger du: (4 porsjoner)

600g svinekjøttdeig
1 pose fajitaskrydder
4 ss mais
1/2 rødløk
4 ss salsa
4 ss kesam
Salatblader
1/2 paprika
4 ss revet lettere gulost
4 fullkorn tortillalefser

Slik gjør du:

Varm stekepannen og stek kjøttdeigen på middels varme. Tilsett kryddermiksen med litt vann og la det koke i tre minutter. Finhalk løk paprika. Legg alle grønnsakene i små skåler. Varm lefsene og servere med salsa og kesam av.

Hamburger med grove brød

Dette trenger du: (4 porsjoner)
600g karbonadekjøttdeig
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 1/2 ss potetmel
1 dl vann
1 ss flytende margarin

2 tomater
Salat
1 løk
4 grove hamburgerbrød

Slik gjør du:

Bland kjøttdeigen godt med salt, pepper, vann og potetmel.
Klem farsen ut til fire runde hamburgere, og stek den i en panne med margarin.
Skjær grønnsaker i skiver og legg på i lag.

Grove hamburgerbrød:

Dette trenger du:

3 dl vann
25 g gjær
1 ts salt
1 ss olje
2 dl sammalt hvete, grov
2 dl sammalt hvete, fin
4 dl hvetemel
2 ss lettmelk
1 ss sesamfrø
1 ss linfrø

Slik gjør du:

Smuldre gjæren i en bolle og rør den ut i lunkent vann. Tilsett olje, salt og mel, og elt deigen smidig.
La deigen heve i ca 30 minutter. Form deigen til en pølse og del den i 10 emner. Form emnene runst, trykk dem flate og sett dem på brett med bakepapir. La den etterheve i ca 15-20 minutter. Pensle brødene med melk og strø på sesam- og linfrø.
Stek brødene midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter. Avkjøl på rist.

Lager du stor porsjon, kan disse fryses.

Blåbærmuffins

Dette trenger du: (ca 14 stk)

2 1/2 dl havregryn
3 dl ekstra lettmelk
200 g samalt hvete høfin
50 g havremel
3 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 dl sukker (jeg brukte sukrin)
2 1/2 dl blåbær
1 egg
4 ss olje

Slik gjør du:

Bland havregryn og melk og la det trekke i 10 minutter.
Bland sammen mel, bakepulver, salt, sukker og blåbær i en bolle. Visp egg og olje lett sammen og rør forsiktig inn i blandingen.
Fyll røren i små muffinsformer og midt i ovnen ved 180 grader ca 20 minutter. Avkjøl på rist.


Håper dere blir inspirert og nyter hvert måltid!

2 kommentarer

Liemor

21.04.2013 kl.22:12

NAM! Her var det mye jeg kommer til å prøve ut! :D Takk for fine tips :))

Tinashjerterom

21.04.2013 kl.22:27

Liemor: Så bra :)

Skriv en ny kommentar

Tinashjerterom

Tinashjerterom

26, Larvik

Jeg blogger om min store lidenskap for interiør, hverdag, mammarollen og kampen mot kiloene. I september 2010 ble vi foreldre til verdens nydeligste gutt, Teodor Emil. Koselig om du vil legge igjen et spor fra deg♡ Følg meg gjerne på instagram: tinashjerterom

Kategorier

Arkiv

hits